Που θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά για το 2018

prosfores aeroporika eisitiriaΤο 2018 ξεκίνησε με αρκετές και δυνατές προσφορές από τις εταιρείες στα αεροπορικά εισιτήρια. Ειδικότερα, μέχρι το Πάσχα περιμένουμε αρκετές προσφορές τόσο για αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού, όσο και στα αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού.

Πως όμως θα βρίσκετε αυτές τις προσφορές; Και ποιες εταιρείες έχουν τις καλύτερες προσφορές για το 2018;

 

Μείνετε συντονισμένοι στα social Media των εταιρειών

 

Κάθε προσφορά ανακοινώνεται άμεσα και στα social media, τόσο των εταιρειών όσο και των ταξιδιωτικών γραφείων ή των ιστοσελίδων που ασχολούνται με τα ταξίδια και τα αεροπορικά εισιτήρια. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε αυτές τις σελίδες στο Facebook!

 

Κάντε έγκαιρα τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας

 

Όσο πιο γρήγορα προγραμματίσετε το ταξίδι σας, τόσο περισσότερο καιρό θα έχετε για να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτό σημαίνει, πως αν το ταξίδι σας είναι π.χ. για 3 μήνες μετά, έχετε περιθώριο 1-1,5 μήνα να περιμένετε μήπως βγει κάποια προσφορά για τον προορισμό σας. Εάν δείτε ότι δεν υπάρχει κάποια καλή προσφορά, τότε μπορείτε να κλείσετε τα αεροπορικά εισητήρια 1,5 μήνα πριν την αναχώρησή σας και να πετύχετε μια εξίσου καλή τιμή!

 

Επιλογή σωστής εταιρείας

 

Η επιλογή του σωστού ταξιδιωτικού γραφείου καθώς και της αεροπορικής που θα επιλέξετε, παίζει τεράστιο ρόλο. Υπάρχουν low cost αεροπορικές που συνήθως προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους αντί μιας συμβατικής αεροπορικής, όμως προσθέτοντας όλα τα επιπλέον κόστη(που θα αναλύσουμε παρακάτω) το κέρδος σας μειώνεται και μπορεί να εξαφανίζεται στο τέλος.

Οπότε πριν κάνετε οποιαδήποτε κράτηση, κάντε μια σωστή έρευνα αγοράς και κοιτάξτε για αεροπορικά εισιτήρια και airtickets σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

 

Έρευνα αγοράς στα ταξιδιωτικά γραφεία

 

Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία συνήθως αγοράζουν στις ίδιες τιμές χονδρικής τα αεροπορικά εισιτήρια. Όμως η τιμή πώλησης και το κέρδος κάθε εταιρείας μπορεί να διαφέρει, ανάλογα την πολιτική της.

Έτσι το ίδιο ακριβώς εισιτήριο(για το ίδιο δρομολόγιο και με την ίδια εταιρεία) μπορεί να έχει διαφορά 5-20% ανάμεσα σε διαφορετικά ταξιδιωτικά γραφεία.

 

Ποια ταξιδιωτικά γραφεία να επιλέξετε για τις κρατήσεις σας

 

Τα 2 μεγαλύτερα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που προτιμάει η πλειοψηφία των online κρατήσεων, είναι η airtickets και το Petas. Αυτές τις 2 εταιρείες μπορείτε να τις εμπιστευτείτε 100% και να κλείσετε άφοβα τα αεροπορικά εισιτήρια μαζί τους.

 

Airtickets – αεροπορικά εισιτήρια

 

Η airtickets είναι από τις πλέον παλιές εταιρείες στο χώρο των ταξιδιών και γενικότερα των αεροπορικών εισιτηρίων. Προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια – airtickets – προς όλο τον κόσμο και όλους τους προορισμούς. Συνεργάζεται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες και είναι επίσημο μέλος της IATA. Στην airtickets μπορείτε να κάνετε κράτηση online και να πληρώσετε είτε μέσω κάρτας(χρεωστική-πιστωτική) είτε μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό(για συγκεκριμένα δρομολόγια και εταιρείες).

airtickets

 

Petas αεροπορικά

 

Το Petas είναι ένα ακόμα ταξιδιωτικό γραφείο, με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. Έχει αρκετά χρόνια λειτουργίας και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για ταξίδια καθώς και πακέτα τουρισμού. Κι εδώ έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια από όλες τις αεροπορικές εταιρείες και να βρείτε τι σας συμφέρει, για το δικό σας δρομολόγιο!

 

Ποια αεροπορική εταιρεία να επιλέξετε – συμφέρουν οι low cost ;

 

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, μπορεί μια αεροπορική χαμηλού κόστους να προσφέρει πιο χαμηλούς ναύλους απ’ότι μια άλλη εταιρεία, όμως αυτός ο τύπος ναύλου θα έχει αρκετούς περιορισμούς και διαφορές.

Για παράδειγμα, στα αεροπορικά εισιτήρια Ryanair υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύπου ναύλου. Ανάλογα το τι θα επιλέξετε, αλλάζουν και τα όρια στις επιτρεπόμενες βαλίτσες, στις χειραποσκευές κτλ. Η οικονομική τιμή της Ryanair, έναντι άλλων εταιρειών, είναι συνήθως μόνο στον πρώτο ναύλο που δε σας επιτρέπει βαλίτσα παρά μόνο μια χειραποσκευή έως 10kg. Αν θέλετε να προσθέσετε εξτρά παραδοτέα βαλίτσα, το κόστος ανεβαίνει.

Επίσης, λάβετε υπ΄όψιν πως πολλές low cost εταιρείες πετάνε σε περιφερειακά αεροδρόμια και όχι κεντρικά, για να χαμηλώσουν το κόστος του δρομολογίου. Αυτό έχει ως συνέπεια να χρειάζεστε εξτρά μεταφορά προς το κέντρο της πόλης που συνήθως είναι ακριβότερη απ΄’ότι εάν είχατε προσγειωθεί στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

Προσθέτοντας όλα αυτά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι τιμές μεταξύ μιας εταιρείας χαμηλού κόστους και μιας συμβατικής, είναι αρκετά κοντά και οι διαφορές πολύ μικρές.

 

aeroporika eisitiria ryanair

 

Μη παραλείπετε τις μικρές εταιρείες

 

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε εντός Ελλάδας, μην παραλείψετε να δείτε και τις μικρές αεροπορικές εταιρείες εσωτερικού όπως την Sky Express ή ακόμα και την Ellinair & Astra Airlines. Οι 2 τελευταίες πραγματοποιούν και πτήσεις εξωτερικού αλλά διαθέτουν και ένα καλό δίκτυο εσωτερικού.

Η Sky Express από την άλλη προσφέρει προορισμούς εντός Ελλάδας και ιδιαίτερα άγονες γραμμές. Τα αεροπορικά sky express είναι ιδιαίτερα οικονομικά, ειδικά σε «ανταγωνιστικές» ή μη εύκολα προσβάσιμες γραμμές.

Κάντε μια αναζήτηση και θα το διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *