Πως καθορίζονται οι τιμές στα αεροπορικά

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αλλάζουν συνεχώς – μπορεί να αλλάξουν ακόμα και 10 φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας!

 

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές; Πως μπορείτε να πετυχαίνετε πάντα τις καλύτερες προσφορά στα αεροπορικά;

 

Νόμος προσφοράς και ζήτησης

 

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισχύει – φυσικά – και στα αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι, όσα δρομολόγια έχουν αυξημένη ζήτηση, θα έχουν επακόλουθα και αυξημένη τιμή.

 

Όσο κάποιο δρομολόγιο δε γεμίζει και δεν έχει ζήτηση, αντίστοιχα η αεροπορική εταιρεία θα προσπαθήσει να το προωθήσει και να μειώσει τις τιμές, έτσι ώστε να γεμίσει το αεροπλάνο και να μην φύγει με άδειες θέσεις.

 

Όταν η ζήτηση είναι αυξημένη, οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές σχεδόν με το άνοιγμα των διαθέσιμων θέσεων. Όμως υπάρχουν ακόμα και εδώ κάποια tricks που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε να βρείτε τη καλύτερη προσφορά ακόμα και σε δρομολόγια με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

 

Ο πρώτος σας στόχος θα πρέπει να είναι η ταχύτητα. Δηλαδή να κινείστε γρήγορα και να κλείνετε άμεσα τα αεροπορικά εισιτήρια που σας ενδιαφέρουν.

 

Εάν βρείτε μια τιμή που σας ικανοποιεί, προχωρήστε άμεσα στην κράτηση και μη περιμένετε να πέσει κι άλλο καθώς το πιο πιθανόν είναι η τιμή να ανέβει παρά να μειωθεί!

 

Οι τιμές μειώνονται μόνο όταν η ημερομηνία αναχώρησης πλησιάζει, η ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και οι κενές θέσεις είναι αρκετές!

 

Τότε και μόνο τότε υπάρχει η περίπτωση να βρείτε πιο φθηνές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια που σας ενδιαφέρουν. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η τιμή που βλέπετε όταν κάνετε αναζήτηση, είναι συνήθως και η χαμηλότερη που μπορείτε να πετύχετε!

 

Από την άλλη, σε μια σωστή έρευνα αγοράς για τα αεροπορικά εισιτήρια, θα πρέπει να ψάχνετε σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία και όλες τις εταιρείες που πραγματοποιούν το δρομολόγιο που επιθυμείτε.

 

Επειδή η εκτεταμένη αναζήτηση σε δεκάδες ιστοσελίδες είναι χρονοβόρα, υπάρχουν πλέον αρκετές ιστοσελίδες – μηχανές αναζήτησης για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες κάνουν για εσάς την «βρώμικη» δουλειά – δηλαδή αναζητάνε τις πιο φθηνές τιμές ανάμεσα στα ταξιδιωτικά γραφεία καθώς και τις αεροπορικές εταιρείες.

 

Μπορώ να εμπιστευτώ μια άγνωστη ιστοσελίδα;

 

Όλες αυτές τις ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση αεροπορικών, μπορείτε να τις εμπιστευτείτε άφοβα εφόσον η συναλλαγή δεν ολοκληρώνεται στην ιστοσελίδα τους, αλλά σε μια ασφαλή https ιστοσελίδα, ενός ταξιδιωτικού γραφείου. Σ’αυτή την περίπτωση εσείς έχετε να κάνετε μόνο με το ταξιδιωτικό γραφείο και δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα εφόσον μιλάμε για μια εταιρεία με κύρος και αξιοπιστία.

 

Από την άλλη, εάν δείτε ιστοσελίδες αγνώστου φήμης και στοιχείων επικοινωνίας, να σας προτρέπουν να τους δώσετε τα  στοιχεία της κάρτας σας ή να πληρώσετε μέσω western union ή τραπεζικό έμβασμα, τότε μη προχωράτε στη κράτησή σας μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *