Αεροπορικά εισιτήρια – Διαδικασία , τιμές, κράτηση

Αεροπορικά εισιτήρια – Διαδικασία , τιμές, κράτηση

 

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ένας κλάδος με αρκετές διακυμάνσεις στις τιμές. Δεν υπάρχουν fix τιμές στα δρομολόγια όπως σε άλλα μέσα π.χ. τρένο, λεωφορεία.

 

Μπορεί σήμερα να κάνετε μια αναζήτηση για αεροπορικό ταξίδι Αθήνα-Βερολίνο και αύριο, το ίδιο ακριβώς ταξίδι, να έχει αύξηση 50% στη τιμή!

 

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως;

 

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Ένας από τους πιο βασικούς είναι η real time ζήτηση και προσφορά. Δηλαδή πόσοι ταξιδιώτες «ρωτάνε» μέσα από τις μηχανές αναζήτησης αεροπορικών, για κάποιο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Όσο μεγαλύτερη ζήτηση, τόσο πιο υψηλές οι τιμές.

 

Φυσικά ισχύει και το αντίθετο. Όσο ένα δρομολόγιο έχει χαμηλή ζήτηση και η ημερομηνία αναχώρησης πλησιάζει, τόσο θα πέφτουν και οι τιμές από τις αεροπορικές εταιρείες για να γεμίσει το αεροπλάνο και να μην έχει ζημία!

 

Γενικός κανόνας τιμών

 

Ο γενικός κανόνας τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια είναι ότι θα πρέπει να κάνετε κράτηση αμέσως μόλις βλέπετε μια τιμή που είναι μέσα στα δικά σας όρια και στο budget σας!

 

Εάν η τιμή σας ικανοποιεί, προχωρήστε αμέσως στη κράτηση των αεροπορικών. Αύριο μπορεί τα ίδια εισιτήρια να έχουν ανέβει αρκετά και να χάσετε την ευκαιρία που είδατε λίγες ώρες πριν!

 

Από την άλλη, έχει τύχει αρκετές φορές τα ίδια εισιτήρια να έχουν μείωση τιμής μετά από μερικές ημέρες. Αυτό συμβαίνει καθώς η ζήτηση είναι μικρή για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και η προσφορά από τις αεροπορικές εταιρείες αρκετά μεγαλύτερη. Έτσι, οι εταιρείες μειώνουν τη τιμή ώστε να γεμίσει το αεροπλάνο με επιβάτες και να μην χρειαστεί να ταξιδέψει με μικρό ποσοστό πλήρωσης και ως συνέπεια να έχει ζημίες.

 

Πως θα βρίσκετε πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

 

Η εκτεταμένη αναζήτηση καθώς και ο έγκαιρος προγραμματισμός αρκετές ημέρες πριν, είναι τα 2 στοιχεία που θα πρέπει να θυμάστε όταν έρχεται η ώρα για ένα αεροπορικό ταξίδι.

 

Ο προγραμματισμός είναι το βασικότερο. Εφόσον έχετε αποφασίσει για το ταξίδι σας, το ιδανικό είναι να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια αμέσως! Όσο πιο νωρίς, συνήθως τόσο το καλύτερο. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως γράψαμε πιο πάνω, με αποτέλεσμα εσείς να έχετε κλείσει τα αεροπορικά και μερικές ημέρες μετά οι τιμές να έχουν πέσει.

 

Αυτό όμως αποτελεί ένα μικρό ποσοστό και είναι η εξαίρεση. Ο γενικός κανόνας στα αεροπορικά εισιτήρια είναι αυτό που γράψαμε πιο πάνω: Μόλις βλέπετε ότι μια τιμή σας ικανοποιεί, την κλείνετε απευθείας!

 

Η εκτεταμένη αναζήτηση αφορά την αναζήτηση αεροπορικών σε παραπάνω από 1 πηγή. Φυσικά, η αναζήτησή σας θα πρέπει να γίνεται πάντα στο διαδίκτυο και όχι σε φυσικά γραφεία τουρισμού καθώς εκεί θα χρεωθείτε και με εξτρά κόστη όπως booking fees, κτλ.

 

Έτσι καλό είναι είτε να αναζητάτε σε όσες online ιστοσελίδες αεροπορικών μπορείτε είτε να βρείτε κάποια ιστοσελίδα που συγκρίνει πολλά ταξιδιωτικά γραφεία καθώς και αεροπορικές εταιρείες μαζί και σας προσφέρει τη καλύτερη δυνατή επιλογή – ακόμα και συνδυαστικά δρομολόγια!

 

Μια τέτοια ιστοσελίδα είναι το Skyscanner.net . Η ιστοσελίδα σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση ανάμεσα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου  – σχεδόν – και να βρείτε την φθηνότερη επιλογή για το δικό σας ταξίδι.

Τέλος, μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς όπως να ταξιδέψετε στην αναχώρηση με άλλη εταιρεία και να επιστρέψετε με κάποια διαφορετική!

 

Κάντε έγκαιρα τον προγραμματισμό σας καθώς και την εκτεταμένη αναζήτησή σας και με τον γενικό κανόνα τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια, όπως σας τον περιγράψαμε, θα βρίσκετε πάντα τις καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *